HeiHellin – vuorovaikutus: Uudenlainen verkkopalvelu erityistä tukea tarvitseville

HeiHellin -vuorovaikutus -verkkopalvelu perustuu Mindcom Oy:n kehittämään viestintäteknologiaan, jolla voidaan avata etäohjattava kuvayhteys tukea tarvitsevaan henkilöön. Palvelu toimii tabletilla. Toiminta perustuu etäohjaukseen, jossa kuvallista verkkoyhteyttä voidaan hallita ja ohjata yhteyden ottajan toimesta.

Palvelu on tarkoitettu sosiaaliseksi tueksi ja yhteydeksi erityistä tukea tarvitseville henkilöille – mm. ikäihmisille, vammaisille ja sairastuneille – joiden on vaikea itse käyttää verkkoteknologioita.

Palveluun nimetyn käyttöoikeuden saaneet läheiset ja hoito- tai tukihenkilö voivat ottaa helposti kuvallisen kontaktin vastaanottajaan. Palvelun kautta voidaan käydä kuvallista keskustelua, mutta myös ohjata verkossa toimintoja, esimerkiksi järjestää helposti suvun verkkotapaamisia, ajastaa tuettavalle henkilölle näkymään verkossa ohjelmatarjontaa tai tarkistaa helposti etäyhteyden tuella läheisen tilanne.

Uusi HeiHellin-vuorovaikutus -verkkopalvelu on parhaillaan testikäytössä ja kokemukset ovat hyviä. Palvelun käyttöönotto on vaivatonta. Laitat lähinnä virrat valmiiksi ohjelmoituun laitteeseen ja ilmoitat käyttövalmiudesta tekniseen tukeen. Palveluun tulee mukaan käyttöohjeistus ja tuki.

Mindcom Oy ja Variantti Oy SosMet-palvelut kehittävät yhteistyössä palvelukonseptia, joka on tarkoitus tuotteistaa ja kaupallistaa markkinoille mahdollisimman pian Variantti Oy:n SosMet-palveluiden toimesta.

Lue tarina palvelun taustalla tästä.

HeiHellin -sivulle tästä.

Lisätietoja:
Taina Piispa, toimitusjohtaja, Variantti Oy, p 040 751 2658, etunimi.sukunimi [at] variantti.fi
Juha Lång, toimitusjohtaja, Mindcom Oy, p 0400 671 916, etunimi [at] mindcom.fi