Laskentataulukko oman taloustilanteen laskennan tueksi

Variantin menetelmäkehittäjänä tein yksinyrittäjille ja muille tarvitsijoille oheisen laskentapohjan (Escel-pohja), jossa voi arvioida ja seurata samassa taulukkopohjassa kuukausikohtaisesti sekä kodin että yrityksen tuloja ja menoja.
 
Jos tähän saakka olet laskenut taloustilannettasi vain paperille, voi tässä vaikeassa koronaviiruksesta seuraavassa taloustilanteessa tällainen pohja helpottaa oman tilanteen suunnittelua ja arviointia.
 
Saa käyttää vapaasti, saa muokata vapaasti ja saa myös tehdä uudenlaisia versioita muille käyttöön. En kuitenkaan ota vastuulle sitä, että jossain kohdassa voi olla kaavavirhe (yritin kyllä tarkistaa, ettei olisi). Jos haluat parannella tätä pohjaa, tee se itse ja laita oman harkintasi mukaan muille jakoon kiitos!
 
Markkinoilla on paljon talousohjelmistoja ja parempia laskentataulukoitakin pystyy rakentamaan. Yritin kuitenkin tehdä mahdollisimman yksinkertaisen pohjan niille, jotka ovat käyttäneet hyvin vähän Exceliä tai ei ollenkaan.
 
Eli Sinun on vain osattava avata tiedosto (lataa se koneellesi alla olevasta linkistä). Sen jälkeen tulee näkyviin ensimmäinen taulukkotaso, jossa ohjeet. Kunhan osaat kirjata kulueräsi ja tuloeräsi (olivat mitä vain tilille tulevaa ja menevää). Taulukon ohjatut kohdat laskevat sinulle tilannetta, ilman että tarvitsee naputella laskinta.
 
Suunnittelu ja ennakoiva seuraaminen oman ja yrityksensä taloustilanteen osalta on nyt tärkeää. Silloinkin, vaikka olisi lähinnä menoeriä. Eikä yrittäjän kannata pitäytyä ainoastaan kirjanpitäjän antamaan tietoon. Heilläkin on kiire, joten hyvä opetella nyt itse laskemaan tilannettaan jos ei tähän saakka ole sitä näin tarkkaan itse tehnyt.
 
Tätä pohjaa voi käyttää myös yksin omien menojen seurantaan. Variantti haluaa olla talkoissa mukana ja auttaa tällä tavalla osaltaan.
 
Toivon voimia ja sitkeyttä!
 
 
Taina Piispa
Variantti Oy